Motivasjon

Til korps musiker mamma og pappa!

Å spille eller drillei korps er en veldig verdifull hobby og du skal være stolt av at du har et barn som er med i korps. Musikantene får god musikalsk trening. Drillerene lærer korpsdrill og sportsdrill. Det er veldig sosialt. Det fine med korps er at der finnes det ingen reservebenk og man har med gutter og jenter i alle aldrer. Barna blir god på å ta hensyn og å ta vare på hverandre. De små lærer av de større, og de største har glede og læring av å hjelpe de små.

Nå går det mot vår og til tider kan det være litt vanskelig å motivere seg til å gå på øving hver gang. Til mamma og pappa så kan vi bare si med en gang, dette er ikke noe bare ditt barn føler. Som med alt annet i livet kan man gå litt lei innimellom, spesielt nå når kveldene er lysere og det er fristende å bare være ute, sammen med venner.

Det er da vi som foreldre må ta et lite tak. Det er vi som må lære barna våre at man av og til møter motgang i livet, og at ting av og til er litt kjedelig eller vanskelig. Det skal ikke være lov å gi opp midt i en sesong.

 Her er noen forslag som du kan prøve dersom ditt barn av og til er umotivert foran øving:

-       Bli med på øving en gang i blant. Barnet ditt synes sikkert at det er kjekt at mamma/pappa hører på og du får se hvor kjekt de har det på øving. Du kan også oppdage om det er noe som kan forbedres, kanskje barnet ditt trenger en utfordring, f.eks å prøve å spille solo på et stykke? Ikke vær redd for å snakke med dirigenten/instruktøren eller noen i styret.

-       For de som har aspiranter kan det i enkelte tilfeller være aktuelt å bytte instrument. Noen passer til å spille fløyte, andre til å spille bass. Kanskje instrumentet er ødelagt og må repareres.

-       Få inn gode øvingsrutiner, ofte er det bedre å øve 10 min. hver dag, f.eks før middagen er klar, enn å øve 30 min når en først er i gang. Dersom man får øvd flere ganger mellom øvingene opplever man stor fremgang, og da blir det mye gøyere!

-       Oppfordre barnet ditt til å pakke ut instrumentet hjemme og la det stå fremme, klart til dyst!

-       Gjør en avtale med barnet ditt om at dere ikke snakker om å slutte før sesongen er over. I de fleste tilfeller er da gleden tilbake, og det blir aldri noen prat.

Veldig mange sterke artister har starta i korps. Vi har også tatt en prat med vår dirigent om hvordan han hadde det når han spilte i korps. Han hadde vel aldri lyst til å slutte?  Hør her hva han sier: Hadde det ikke vært for mamma, så hadde jeg aldri vært der jeg er i dag.

Med øving før lekse start, så går engelsk og matte leksene som en drøm. Musikere gjør det bedre på skolen. Dette er det forsket på.

Vi må ta med dette sitatet fra korpsjenta Inger-Andrea Østby (17) fra Salangen:

Korps er de store, kule barna i korpset som de yngste ser opp til. Korps er marsjeringsøving i sølepytter en kald maidag, men også i stekende sol på korpstur i utlandet. Korps er den kjekkeste fyren og den største nerden du har møtt. Korps er aktiviteten uten reservebenk, der alle får være med. Korps er venner for livet. «Dere har hørt om idrettsglede, ja? Visste du at det er noe som heter korpsglede også? Det er minst like fantastisk #allesnakkerkorps»

Til slutt vil vi bare si at vi gleder oss alltid til 17. mai. Da blir det storveis å få spille/drille i korpset! Og det er alltid spennende og gøy på korpstur!